סימני מסחר
פקודת סימני המסחר, תשל”ב-1972, מגדירה “סימן” כ”אותיות, ספרות, מלים, דמויות או אותות אחרים או צירופם של אלה, בשני ממדים או בשלושה”. “סימן מסחר” מוגדר כ”סימן המשמש, או מיועד לשמש, לאדם לענין הטובין שהוא מייצר או סוחר בהם”.
מטרת סימן המסחר הינה סימון טובין באמצעות שם, ציור או שרטוט, על מנת שסימון זה יחרט בזיכרון הצרכנים ויסייע בידם לזהות ולקשר בין הטובין לבין בעל סימן המסחר וכן על מנת להגן על קהל הצרכנים מפני הטעייה, ובמקביל להגן על זכותו של בעל סימן המסחר שקהל הצרכנים יהא מודע למקור האמיתי של הטובין, תוך צבירת מוניטין בתוצרתו.
על-פי פקודת סימני המסחר, אדם המבקש לעצמו זכות ייחודית להשתמש בסימן כזה או אחר כסימן מסחר רשאי לבקש את רישום הסימן בפנקס רשם סימני המסחר. רישום סימן המסחר יזכה את בעליו לשימוש ייחודי ובלעדי בו ביחס לטובין ו/או השירותים שלגביהם נרשם הסימן ובכל הנוגע אליהם.
רישום סימני מסחר
הסדרת רישום סימן מסחר בפנקס סימני המסחר הרשמי נועדה בכדי להגן ולהבטיח את זכויות בעל סימן המסחר בו ובכדי להעניק לו שורה של סעדים היה וסימן המסחר יועתק ו/או שייעשה בו שימוש על-ידי כל גורם אחר.
בישראל, כמו גם במרבית המדינות ברחבי העולם, ניתן להגיש בקשה לרישום סימן מסחר, שהיה ותצלח את כל הליכי הבחינה ולא תוגש התנגדות לרישומה, תתקבל היא לרישום בפנקס סימני המסחר.
לשם ההבהרה, רישום לוגו מעוצב ייתן הגנה על העיצוב עצמו להבדיל מהמלל המופיע בתוכו, בעוד רישום מלל בלבד ללא עיצוב ייתן הגנה על אותו המלל בכל עיצוב. כדי לקבל הגנה מלאה, יש להגיש לרישום גם את הסימן המעוצב (הלוגו) וגם את הסימן הלא מעוצב (המלל עצמו).
ישנה רשימה כללית של סיווגי טובין ושירותים הקבועה בתקנות סימני המסחר, אשר מתוכה נבחרים הסיווגים הרלוונטיים לסימן המסחר המוגש לרישום. ניתן להוסיף על הפריטים הכלולים בכל אחד מהסיווגים וכן להשמיט את הפריטים שאינם נוגעים לסימן המסחר הרלוונטי. כל סיווג שייבחר הינו הלכה למעשה בקשה בפני עצמה הנבחנת בנפרד על-ידי בוחני רשם סימני המסחר.
מיד לאחר הגשת הבקשות לרישום סימני המסחר, ניתן לציין לצד סימן המסחר את האותיות באנגלית “TM” המעידות כי סימן המסחר נמצא בהליכי רישום. לאחר שהבקשה מתקבלת לרישום וסימן המסחר נרשם בפנקס סימני המסחר, ניתן לציין את הסימן ® לצד סימן המסחר, המעיד על עצם הרישום.
תוקפו של סימן מסחר רשום הוא לעשר שנים מיום הגשת הבקשה לרישום, כאשר ניתן להאריך את תוקפו של רישום סימן המסחר בעשר שנים נוספות, פעם אחר פעם וללא הגבלה, בכפוף לתשלום אגרת חידוש.
בהתאם להוראות פרוטוקול מדריד עליו חתומה מדינת ישראל, ניתן להגיש בקשות לרישום סימן מסחר בכל המדינות הזרות שחתמו על הפרוטוקול האמור, באמצעות משרד רשם סימני המסחר בישראל, והכל תוך ששה חודשים ממועד הגשת הבקשה בישראל. כך, ניתן ליהנות מדין קדימה (מועד הגשת הבקשה במדינה הזרה ייחשב למועד הגשת הבקשה בישראל) וכן לחסוך בעלויות.
יש ליתן את הדעת לכך כי סימן מסחר שנרשם במדינה מסוימת, רישומו זה תקף באותה המדינה בלבד. לכן, ככל שבעל סימן מסחר מעוניין להגן על סימן המסחר שלו במדינות נוספות, הרי שעליו לפעול להגשת בקשה לרישום סימן המסחר גם באותן המדינות.
משרדנו עוסק רבות בהליכי רישום סימני מסחר, בישראל וברחבי העולם ואנו בעלי ניסיון רב ומוכח בתחום זה. למשרדנו קשרים ענפים עם משרדי עורכי דין במדינות שונות ומקיים עמם שיתופי פעולה מלאים ופורים בכל הקשור והנוגע לצורכי לקוחותינו לרישום סימני מסחר באותן המדינות.
Amit Wolf, Law Office
Tel: 972-3-6950221
Mobile: 972-54-5860840
Email: amit@wolfadv.co.il
מאמרים אחרונים
Practice Areas